Hvem har opfundet bukser?

Din genvej til en god skrædder

Hvem har opfundet bukser?

NordicTailorsEbru

Du er nok også helt enig i, at bukser er en fantastisk opfindelse, uanset hvilken type bukser det er. I dag er vi heldigvis beriget med forskellige typer, såsom chinos, jeans, slacks, bukser med vidde (trompet bukser), bukser med slids, lommer, print, huller. Derudover er det skønt, at vi kan få bukser til kvinder, mænd og børn.

Men ja, hvem opfandt egentlig bukserne, hvorfor har vi bukser på, og hvorfor hedder det bukser?

 

Oprindelsen
Der er ingen der med sikkerhed ved,  hvor længe bukser har været i brug, men historien fortæller os i grove træk, at bukserne blev båret af folk – både mænd og kvinder – fra Mellemøsten og Asien, og blev udbredt efter ryttere fra Mellemøsten og Asien gik i dem. Faktisk blev “bukser” også nævnt i Biblen, og kan ses på forskellige kunst, såsom på vaser osv., hvor bukser bæres af græske kvinder.

Årsagen til at ryttere gik med bukser var, fordi det var praktisk. Den gang var det stramme bukser, og lidt efter kom bukserne i mange forskellige former. Navnet stammer fra Buk-hose, som var en slags strømper/benklæder af bukkeskind, der oprindeligt blev bundet om livet. 

Fakta
I lande som USA og Frankrig var det forbudt for kvinder, at bære bukser, og vesten accepterede først, at det var i orden for kvinder, at bære bukser i 1900-tallet. Det skete ved, at en kvinde (Amalie Bloomer) kæmpede imod og gik med bukser, som var kendt fra Mellemøsten og Asien.  I Mellemøsten og Asien var det ganske normalt for kvinder allerede i 1800-tallet.

Derudover kan vi ikke lade være med at nævne, at verdens (muligvis) ældste bukser blev fundet i 1991 i det Vestlige Kina. Det siges, at bukserne er 3000-3300 år gamle, og blev fundet i en kirkegård, på en død 40-årig kriger. Bukserne var i god stand, og detaljerne, såsom print, på bukserne har været meget omtalt.
Nogen virksomheder har endda fået inspiration, og produceret nogle bukser, som ligner dem. 

 

Bukser
Muligvis verdens ældste bukser. Billede af M. Wagner/German Archaeological Institute

 

Bukser i din garderobe
I dag bruges bukser af mange, og vi er sikker på, at du heller ikke ville kunne undvære dem i din garderobe. Èn ting er sikkert, og det er, at de skal sidde, som de skal.
Fx. er vi SUPER glade på vegne af Rihanna og kæresten, A$AP Rocky, som venter et barn. Dog bemærkede vi hurtigt hendes jeans på dét billede, der blev offentliggjort, og vil bare minde dig om, at hvis du har nogle jeans og/eller bukser, som er ligeså lange, så er det nok et skrædder besøg værd.
Skrædderen hjælper dig med oplægning af bukser, indsyning i liv/talje, indsyning i fodvidden, ved lår, samt hjælper dig med reparationer, som lapning af hul ved skridt, hul i lomme foer, udskiftning af knapper, lynlås og syning af mindre huller på dine bukser/jeans.

Du kan få hjælp af et skrædderi nær dig. Find din skrædder lige her

Lidt historie, masser af kærlighed og fun facts til dig 🙂

Masser af hilsner fra
Nordic Tailors

Kategorier
Arkiv
Populære blogindlæg
Arkiv
februar 2023
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
Kategorier